Revolúcia v meraní glykémii

26.05.2010 21:32

Každá pozitívna informácia dodáva diabetikovi to, čo najviac potrebuje - nádej na skvalitnenie života. Podľa mňa takouto informáciou je i skutočnosť, že v druhej polovine roku 2006 by sa mal na trhu objaviť prístroj s názvom Glucoband.

Čo to vlastne je ten Glukoband?

Je to kompaktné elektronické zariadenie, ktoré využíva jav bio-elektromagnetickej rezonancie k neinvazívnemu meraniu hladiny cukru v krvi a priebežnému meraniu glykémií.
V podstate je to prístroj podobný bežným náramkovým hodinkám, ktorý je určený pre diabetikov vykonávajúcich self-monitoring. Má vlastný procesor, vnútornú flash pamäť, počítačové rozhranie a hodinky. Bez popisu technológie jeho činnosti a zaťažovania technickým popisom možno jednoducho skonštatovať, že pomocou glukobandu bude možné vykonávať merania glykémií bez potreby vzorky krvi a plne nahradí existujúce prístoje na meranie glykémií. Na rozdiel od iných podobných prístrojov, nie je problémom ani pot na pokožke diabetika. Jeho hlavné výhody vidím predovšetkým v komfortnom a užívateľsky príjemnom fungovaní, možnosti nastavenia plánu meraní a monitoringu a vlastných nastavení pre ľudí s rôznym životným štýlom. Umožňuje tiež nastavenie funkcie "alarm" pre nízke a vysoké hodnoty glykémií. Zabudovaná pamäť umožní ukladanie a spätné vyvolávanie dát, pomocou ktorých bude diabetik vidieť priebeh glykémií po celý deň, alebo obdobie. Je vybavený USB rozhraním pre prenos dát. Nevyžaduje spotrebný materiál, ako sú testovacie prúžky alebo lancety, v čom vidím veľký prínos predovšetkým v období, keď zdravotné poisťovne sa snažia znižovať náklady a všetci poznáme problémy s nedostatkom prúžkov.

Pre tých, ktorých zaujímajú podrobnosti, odporúčam DOMOVSKÚ STRÁNKU VÝROBCU